До москви запросили представників ХАМАС, "Ісламського джихаду" та палестинських угрупувань

15:17, 18.02.2024

Наприкінці лютого на «міжпалестинську зустріч» до Москви приїдуть представники ХАМАС, «Ісламського джихаду» та ще 12 угруповань.

У москві наприкінці лютого пройде міжпалестинська зустріч, на яку Росія запросила усі палестинські організації, включаючи ХАМАС та "Ісламський джихад".

 

Як інформує УМ, про це повідомили прем’єр-міністр Палестинської національної адміністрації (ПНА) Мухаммад Штайе у Мюнхені та спецпредставник Путіна з Близького Сходу і країн Африки Михайло Богданов, якого цитує The Insider

 

"Росія запросила усі палестинські фракції, які зустрінуться 26-го лютого у Москві. Тож побачимо: якщо ХАМАС готовий до порозуміння з нами, то ми будемо готові до взаємодії. Якщо ХАМАС не буде готовий, то це буде інша історія...

 

І хоча ситуація станом на 7 жовтня була катастрофічною для усіх, ми не сприймаємо факт, що цивільних убивали. Це те, що ми не сприймаємо. Але не можна дозволити, щоб цикл насильства знову і знову повторювався. Палестинське питання має бути врегульовано. Зараз час знайти рішення...", - написав Штайе.

 

За словами Богданова, на захід у Москві запросили "всіх палестинських представників, які мають свої позиції в різних країнах, зокрема в Сирії та Лівані, інших країнах регіону".

 

Рух "Ісламський джихад" у Палестині – ісламське арабське терористичне угрупування і з штаб-квартирою в Дамаску (Сирія), що має офіційною ціллю ведення релігійної війни, знищення Ізраілю і створення Палестинської Ісламської держави на території всієї Палестини.

 

Більшість західних країн, передусім США та країни ЄС, а також Ізраїль, визнають цю організацію терористичною. Ісламський джихад у свою чергу проголошує Ізраїль, США та про-західні арабські режими "втіленням імперіалізму" і вважає їх об'єктами своєї боротьби.

 

Як повідомляла УМ, Іран «порадував» ХАМАС: не вступатиме у пряму війну з Ізраїлем.