Росвійська постійно маневрують й продовжують застосовувати КАБи - Гуменюк

09:59, 28.12.2023

Ворог утримує на півдні України десятки тисяч особового складу і сотні одиниць техніки

Постійні маневри змушують росіян звертатися до додаткових ресурсів, які намагаються підтягувати з Кримського півострова.

 

Як інформує УМ, про це 28 грудня в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

 

«Ворог утримує на півдні України десятки тисяч особового складу і сотні одиниць техніки. Ми бачимо постійні маневри. Ця кількість досить суттєво коливається у зв’язку з розвитком подій вздовж всієї лінії фронту. Час від часу у росіян виникає необхідність підтягування сил саме на південний напрямок зі східного», - сказала Гуменюк.

 

За її словами, постійні маневри змушують ворога звертатися до додаткових ресурсів, які він намагається підтягувати з Кримського півострова.

 

Гуменюк також наголосила, що окупанти продовжують застосовувати КАБи.

 

«Ворог продовжує застосовувати КАБи. За бойову добу росіяни використали 7 снарядів. Ворог бив по інфраструктурі правого берега, намагаючись зупинити постачання до Сил оборони України, які на лівому березі відбивають штурми. Їх за минулу добу було 10», - сказала прес-офіцер.

 

Вона зазначила, що критичної зміни у тактиці запуску КАБів немає, є зміна у щільності цих ударів.

 

«Вони виважено почали підходити до використання тактичної авіації з урахуванням того, що були уражені на цьому напрямку літаки. Росіяни тепер намагаються шукати інші рубежі пуску так, щоб не наражати їх на небезпеку», - зауважила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь».

 

Крім того, Гуменюк поінформувала, що було зафіксовано зміну у поведінці росіян - тепер коли один літак випускає керовані авіабомби, інший намагається його прикривати.

 

Нагадаємо, що 22 грудня на Південному напрямку українські захисники збили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34. А 24 грудня Сили оборони знищили ще два ворожі винищувачі: Су-34 на Донеччині та Су-30СМ – над акваторією Чорного моря.

 

Додамо, що рф зосередила на території України понад 400 тисяч своїх військових та велику кількість озброєння.

 

Як повідомляла УМ, зброї власного виробництва стало втричі більше.