У росіян проблеми з облаштуванням побуту на війні в Україні – британська розвідка

12:41, 05.11.2023

У британській розвідці назвали головні проблеми росіян на зимовий період.

Про проблеми з облаштуванням побутових умов російських військ на фронті в Україні розповіла британська розвідка.

 

Як інформує УМ, про це 5 листопада у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки.

 

Зазначається, що з наближенням зими розповіді очевидців із дислокованих в Україні російських військ свідчать про те, що «одвічна боротьба солдата зі стихією залишається головною турботою для російської армії».

 

1 листопада 2023 року російські солдати, які нещодавно повернулися додому, виступаючи на військовій конференції «Огарковські читання» в Москві, розповіли, що тижнями поспіль були «мокрими з голови до ніг» на передовій.

 

Один російський солдат підкреслив, що через ризик обстрілу з боку українських сил вони «не могли закип'ятити навіть кружку чаю». Росіяни розповіли, що живуть і харчуються «одноманітною» їжею в багнюці, що проникає звідусіль.

 

«Підтримання гідного рівня особистого комфорту та належного управління на оборонних позиціях є складним завданням для будь-якої армії. Однак дані з відкритих джерел свідчать про те, що російські війська, як правило, дуже погано забезпечують дотримання базових принципів польового управління. Це, ймовірно, частково спричинено дефіцитом мотивованих молодших командирів, а також нестабільною логістичною підтримкою», - йдеться у зведенні.

 

Додамо, що Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 5 листопада 2023 року ліквідували близько 305 090 російських загарбників, з них 990 осіб - за останню добу.

 

Як повідомляла УМ, Міноборони передало війську житлові модулі з кондиціонером та душем.