«Кляті» ATACMS: рашисти відтягують свої склади та аеродроми - Сили оборони

11:49, 19.10.2023

Далекобійні ракети ATACMS змушує ворога відтягувати свої склади та аеродроми, що ускладнить його забезпечення (Фото з відкритих джерел)

Нові місця для розміщення вимушені шукати росіяни, тому це буде великим навантаженням на їхню логістичну систему.

 

Як інформує УМ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник пресслужби Східного угрупування військ ЗСУ Ілля Євлаш.

 

За його словами, Луганщина залишається одним з пріоритетних напрямків для окупантів, вони не відмовилися від її повної окупації. Водночас застосування ATACMS змушує ворога відтягувати свої склади та аеродроми вглиб території, що ускладнить йому забезпечення окупаційної армії.

 

"В окупантів зараз додасться дуже багато клопоту на рівному місці, оскільки зараз це потребує пошуку нових місць розміщення, і, звичайно, це буде велике навантаження на їх логістичну систему. Чекаємо далі нової "бавовни"", - додав Євлаш.

 

Речник зазначив, що росіяни продовжують на Лимано-Куп’янському напрямку акцентувати свої наступальні зусилля, зокрема, поблизу Синьківки, Іванівки, Кислівки та Новоєгорівки і Макіївки.

 

Також ворог активно застосовує свої безпілотними. Зокрема, на Бахмутському напрямку Сили оборони останнім часом знищили 22 FPV дрони, що свідчить про високу інтенсивність їх застосування ворогом.

 

Як повідомляла УМ, Довгожданні ATACMS: США передали Україні близько 20 далекобійних ракет.