Модернізація інфраструктури та транспорту в містах: Євробанк виділяє Україні €30 мільйонів

10:05, 13.10.2023

Європейський інвестиційний банк. (Фото: Вікіпедія)

На підтримку муніципальної інфраструктури та громадського транспорту Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надає Україні €30,7 мільйона.

 

Як інформує УМ, про це повідомило представництво Європейського Союзу в Україні.

 

Гроші підуть на модернізацію Києва, Одеси, Львова, Луцька й Сум. Наприклад, €22 мільйони виділяють на нові екологічно чисті тролейбуси й трамваї для Києва, Одеси та Львова.

 

Решту €8,74 мільйона спрямують на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та управління твердими побутовими відходами у Львові, впровадження енергоефективних заходів у дитячих садках Сум, а також на покращення систем водопостачання та водовідведення в Луцьку.

 

Європейський інвестиційний банк — один із найбільших кредиторів України. Він реалізує проєкти на загальну суму понад €7 мільярдів.

 

З 2022 року ЄІБ надав допомогу Україні на €1,7 мільярда на екстрені ремонти інфраструктури, зруйнованої російськими окупантами. Також банк виділив €4 мільярди кредитної лінії для підтримки інтеграції біженців з України у країнах ЄС.

 

У серпні на відновлення та модернізацію системи водопостачання і водовідведення Миколаєва уряд виділив 153,3 мільйона гривень із грантових грошей ЄІБ.

 

Як повідомляла УМ, грант на $1,25 млрд від США поповнив бюджет України.