Парламент Німеччини підтримує запит України на передачу ракет Taurus

18:01, 20.08.2023

Україні потрібні потужні ракети Taurus.

Міністр оборони Олексій Рєзніков повідомив, що українські запити про передачу далекобійних ракет Taurus отримали позитивну реакцію з боку німецького парламенту.

 

Ці ракети мають використовуватися в контрнаступі Збройних сил України.

 

Як інформує Україна молода, про це він розповів в інтерв’ю виданню 24 Канал.

 

Зазначається, що питання про схвалення постачання вищезазначених ракет вирішать вже уряд у Берліні, а ключовим аргументом є наявність у ЗСУ аналогів німецьких боєголовок Storm Shadow та SCALP.

 

“Річ у тому, щоб ми не говорили про окупантів, але вони навчаються. У липні 2022 року ми мали можливість застосовувати MLRS, до яких відноситься і HIMARS, і М270 і т.д., на відстань 80 кілометрів, вражаючи логістичні ланцюжки, склади боєприпасів, амуніції, палива та найголовніше – командні пункти ворога”, – заявив він.

 

За словами Резнікова, Генштаб вивчив наявність арсеналу союзницьких держав і почали працювати над отриманням ATACMS, Taurus, Storm Shadow, Scalp. Вже за фактом є позитивні рішення від британської та французької сторони, а зараз тривають перемовини з американською та німецькою стороною.

 

“Ситуація, що передача Taurus нібито залежить від ATACMS, нагадує як було з танковою коаліцією. Чи таким чином ми можемо отримати і американські, і німецькі далекобійні ракети? Я не хотів би коментувати, про що між собою спілкуються колеги з Берліна і Вашингтона, але коли була дискусія про танки, тож для ухвалення рішення німецьким урядом було важливо, щоб їхні танки не були першими на полі бою в Україні проти Росії”, – підсумував міністр.

 

Як повідомляла УМ, Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц наразі ще не визначився з питанням постачання німецьких крилатих ракет Taurus в Україну.