Українські війська зробили диво, відкинувши росіян в оборону - Пентагон

12:34, 11.08.2023

Українські сили вигнали російську армію на оборонні позиції

На фронті в Україні складна ситуація, але українські війська продемонстрували вражаючі досягнення, відкидаючи російських окупантів назад на оборонні позиції. 

 

Як інформує Україна молода, про це заявив речник Пентагону Пет Райдер під час брифінгу.

 

Він зазначив, що в Україні тривають важкі та жорстокі бої. За його словами, США з початку припускали, що, незалежно від того, коли розпочнеться контрнаступ, це буде важкий бій. При цьому Райдер підкреслив, що США будуть і надалі працювати з українськими військами, щоб надати їм необхідні для боротьби можливості, включно з навчанням.

 

"Зробімо крок назад і визнаймо, що це далеко не ідеальна ситуація. Ніхто в здоровому глузді ніколи не побажав, щоб Росія вторглася в Україну, але вони це зробили. І українці, незважаючи ні на що, змогли відтіснити росіян на оборонну позицію, що саме по собі є дивом з огляду на стан української армії під час вторгнення Росії", - сказав речник.

 

На думку Райдера, ситуація на полі бою далеко не ідеально, але навіть в таких умовах українські бійці змогли реалізувати можливості та досягти результатів.

 

Цього літа українські військові активізували наступальні дії на декількох напрямках фронту, а саме на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському. За цей час вдалося звільнити понад 10 населених пунктів. При цьому найбільшою перепоною контрнаступу стали мінні поля окупантів, а також збудована ворогом потужна лінія оборони.

 

Як повідомляла УМ, Сили оборони України звільнили населений пункт північніше Олешок та просунулись майже на кілометр вглиб лівобережжя.Йдеться про Козачі Лагері — село в Україні, в Олешківській міській громаді, що розташоване на лівобережній притоці Дніпра, річці Коник. Український десант вдало скористався тим, що російські окупанти перекинули значні сили з оборони лівого берега Дніпра на Запорізький напрямок, а кращі частини