ВДВ росії втратили на війні в Україні половину свого особового складу

12:28, 06.08.2023

Щонайменше 50 відсотків із 30 тисяч десантників, розгорнутих в Україні у 2022 році, загинули або були поранені. (Фото з відкритих джерел)

Цьогорічне святкування дня Повітряно-десантних військ росії (ВДВ) 2 серпня 2023 року було затьмарене несанкціонованим розголошенням масштабів втрат, яких зазнали елітні війська московитів на війні проти України.

 

Адже росія втратила щонайменше половину своїх повітряно-десантних військ під час загарбницької війни проти України, що відповідає цифрі у 15 тисяч десантників.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міноборони Британії у неділю, проаналізувавши офіційні дані, випадково озвучені в рф.

 

Так, у записаному зверненні до дня “ВДВ” генерал-полковник Міхаіл Тєплінскій заявив, що 8 500 десантників були поранені, але згодом повернулися до виконання службових обов'язків або взагалі відмовилися залишати лінію фронту.

 

 

Відео було швидко видалено з офіційних каналів Міноборони рф. А Тєплінскій так і не прокоментував, скільки військовослужбовців було вбито або занадто серйозно поранено, щоб повернутися до виконання службових обов'язків.

 

«Однак, екстраполюючи цифри Тєплінского, можна припустити, що щонайменше 50 відсотків із 30 тисяч десантників, розгорнутих в Україні у 2022 році, загинули або були поранені», - заявили аналітики британської розвідки.

 

Тобто йдеться про 15 тисяч російських десантників.

 

До речі, станом на ранок 6 серпня, за даними Генштабу ЗСУ, російські війська втратили близько 249 700 особового складу.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симетрична відповідь. Топити варто будь-які російські судна