На Таганрог впала невідома ракета, в Самарі стався вибух на НПЗ

18:01, 28.07.2023

Паніка в Росії: уламки збитої ракети впали на місто

У місті Таганрог, що  в Ростовській області РФ  в п'ятницю стався сильний вибух. Причиною вибуху стала нібито збита українська ракета, в результаті чого уламки якої впали на місто. Ситуація створила напруженість в регіоні і привернула увагу глобальної спільноти. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Telegram Baza, Mash, губернатор Ростовської області Василь Голубєв, Міноборони рф, «Важные Истории»

 

«У Таганрозі сильний вибух. У найближчих будинках вибуховою хвилею вибило вікна», – йдеться у повідомленні Telegram Baza.

 

«У центрі Таганрога за адресою пров. Лермонтовський, 22, біля кафе "Чехів сад" вибухнула ракета, за попередньою інформацією. На місці працюють рятувальники. Загиблих немає. Є кілька постраждалих, до яких виїхали бригади швидких», – зазначив  Голубєв.

 

По меддопомогу звернулися 15 осіб, уточнив він.

 

Міністерство оборони Росії заявило, що це Збройні сили України завдали удару "переобладнаною в ударний варіант зенітною ракетою комплексу ППО С-200", а російські засоби ППО перехопили ракету в повітрі, але уламки впали на території Таганрога. Внаслідок цього пошкоджено кілька будівель.

 

"Важные истории" відзначають, що місце "можливого прильоту ракети" в Таганрозі розташоване приблизно за 10 км від авіабази Таганрог. Там у травні було помічено літак далекого радіолокаційного виявлення А-50. Також на аеродромі стоять бомбардувальники-ракетоносці Ту-95 і є майданчики для запуску БПЛА.

 

Також 28 липня стався вибух на території Куйбишевського нафтопереробного заводу у російському місті Самара.

Про це повідомив депутат Держдуми РФ Олександр Хінштейн у Telegram

 

За попередньою версією, на території Куйбишевського нафтопереробного заводу "було закладено вибуховий пристрій", написав Хінштейн.

За його даними, ані серйозних руйнувань, ані постраждалих немає.

 

Як повідомляла УМ, нещодавно ставленик Кремляв Сергій Аксьонов бідкався через влучання в склад боєприпасів окупантів у Джанкойському районі.