Запахло «смаженим»: чиновники з Криму вивозять родини і документи

12:21, 03.07.2023

Відчуваючи немунучість деокупації Криму "місцеві" чиновники гострять лижі.

У Криму російські окупаційні чиновники у режимі, аби не спровокувати паніки, намагаються вивозити родини та документи, які фіксують їхню причетність до злочинної діяльності.

 

Як інформує УМ, про це розповіла керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини».

 

«Це процес дуже довготривалий, він розпочався вже кілька місяців тому і розтягнутий у час, тому що вони намагаються не спровокувати паніки, робити це максимально приховано, але пильне око наших розвідників і руху спротиву все ж таки фіксує ці процеси, факти.

 

 І дійсно, можемо говорити, зокрема, що стосується чиновників тимчасово окупованого Криму, у них знизився бюджетно-мародерський тиск, тобто вони вже навіть не так стурбовані розкраданням бюджету, як вивезенням своїх найближчих і документів, що підтверджують їхні злочини», - відповіла вона на запитання щодо поведінки російських чиновників на тимчасово окупованому півострові.

 

Гуменюк також додала, що потужності Кримського мосту перевантажені, там довготривалі черги, контроль і додаткові перевірки.

 

Додамо, що низка працівників Росатома, завезених російськими загарбниками на Запорізьку АЕС, поїхали з Енергодара, як і частина колаборантів - працівників ЗАЕС, які уклали контракти з росіянами.

 

Як повідомляла УМ, ГУР закликає кримчан наблизити деокупацію.