Аеродроми України росіяни затято атакують вже два тижні

10:34, 26.06.2023

Росіяни намагаються знищити українські аеродроми та зброю, що надають західні партнери

Впродовж останніх двох тижнів ворог намагається завдати ударів по українських летовищах.

 

Як інформує Україна молода, про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини».

 

«Росія у своїх зведеннях знищує на місяць по 20, а то й більше наших літаків. Хочу зазначити, у червні у нас була втрата літака. На початку місяця. На жаль, таке трапляється. Це війна, і теж є втрати. Але це один, а у них втрати 20 чи й більше у їхніх зведеннях. Наші літаки виконують доволі успішно бойові завдання на десятках оперативних аеродромів. Ви всі бачите результати цієї бойової роботи. У ворога, зрозуміло, палає. Неодноразово ворог намагався за останні два тижні атакувати летовища. Це і Кропивницький, і Дніпро, буквально ця атака ракетами Х-22 по Дніпру, та Старокостянтинів»,- сказав він.

 

За його словами, росіяни хочуть знищити і озброєння, яке Україні дають партнери, і літаки, які виконують щодня бойові вильоти.

 

«Але ж у Повітряних силах це прекрасно знають та розуміють. Є досвід ведення війни. Літаки, звичайно, розосереджені. Їх ховають, і вони продовжують виконувати завдання щодня, російська статистика їх не знищить. Все добре, і, повірте, літаки F-16 будуть у такому ж самому режимі виконувати бойові завдання та розміщуватись так, як і зараз наша авіація. Але вони будуть значно ефективніше бити ворога», - наголосив Ігнат.

 

Як повідомляла УМ, цими днями окупанти скинули на одну з позицій Збройних сил хімічний боєприпас, але вітер був у бік росіян.