ЗСУ наступають на декількох напрямках одночасно

20:41, 24.06.2023

На всіх напрямках наступу ЗСУ тривають важкі бої. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Сили оборони України почали наступ одночасно на декількох напрямках на фронті.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в суботу.

 

«Східне угруповання військ сьогодні розпочало наступ на декількох напрямках одночасно. У напрямку Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідне, Кліщіївка, Курдюмівка. На всіх напрямках є просування вперед», - написала вона в соцмережах.

 

За її даними, на Куп’янському, Лиманському, Мар’їнському напрямку ворог намагався наступати, але йому не вдалось просунутись. На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник завдав авіаційних ударів, здійснював артилерійські обстріли.

 

«Південь. На всіх напрямках наступу тривають важкі бої. Ворог в обороні, докладає чимало зусиль, щоб зупинити наші наступальні дії. Водночас ворог несе значні втрати особового складу, озброєння та техніки», - поінформувала пані Маляр.

 

 

Водночас, Міноборони України закликало російських військових лишати окопи та бігти в рф на допомогу товаришам "по обидва боки"

 

«Міністерство оборони України здивоване, чому російські солдати досі сидять у брудних окопах, а не біжать на допомогу своїм товаришам з обох сторін конфлікту», – йдеться у дописі.

 

Зазначається, що це було б набагато безпечніше, ніж протистояти українській армії.

 

Як повідомляла «УМ», заколот на росії на чолі з лідером ПВК «Вагнер» Євгенієм Пригожиним розпочався в найліпший момент для українського контрнаступу.

 

Втім, до кінця дня Пригожин відмовився від наступу на Москву та вирішив повернути своїх бойовиків у польові табори.