Міноборони розпочало закупівлю нових моделей бронежилетів і шоломів

14:19, 13.06.2023

Міноборони поставило українським бійцям нові моделі бронежилетів і шоломів. (Фото: сайт Міноборони)

Міністерство оборони України поставило на забезпечення чотири моделі бронежилетів модульних, дві моделі шоломів бойових балістичних повнорозмірних та дві моделі шоломів бойових балістичних з високою обрізкою.

 

Як інформує УМ, про це 13 червня розповів заступник Міністра оборони України Денис Шарапов, коментуючи проведені заходи із забезпечення особового складу сил оборони сучасними та високоякісними засобами індивідуального захисту, повідомили на сайті Міністерства оборони України.

 

За його словами, Міністерство оборони України та Генеральний штаб Збройних Сил України спільно опрацювали зміни до військових стандартів, розробили нормативно-технічну документацію та організували проведення необхідних випробувань.

 

«Наші фахівці провели у військових частинах вісім військових дослідних випробувань та через відповідні нормативні акти поставили на забезпечення ці засоби індивідуального захисту. Хабом, що обʼєднав підрозділи Міністерства та Генштабу, швидко опрацював усі бюрократичні моменти, стало Центральне управлінням розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України. На війні цінним є час, і чим якісніші зразки екіпірування та коротші процедури, тим більше шансів на збереження здоровʼя і життя наших захисників та захисниць», - прокоментував Денис Шарапов.

 

Він додав, що це вже дозволило Міноборони розпочати закупівлі сучасних та високоякісних бронежилетів та шоломів, виготовлених відповідно до розробленої оборонним відомством технічної документації.

 

«Станом на сьогодні проведено процедуру закупівлі, оголошення про яку було оприлюднено в електронній системі закупівель Prozorro, триває підготовка до укладення договорів. Ми зацікавлені у максимальному розширенні кола виробників і постачальників цих засобів індивідуального захисту для наших воїнів», - розповів заступник Міністра оборони України.

 

Він також повідомив, що у Міноборони наразі здійснюються заходи щодо постановки на забезпечення у Збройних Силах України жіночих бронежилетів, бронежилетів з позитивною плавучістю та бронежилетів полегшених.

 

Як повідомляла УМ, оголошення про початок контрнаступу не буде – Міноборони.