Бахмутські фланги: ЗСУ просунулись ще на 700 метрів – Череватий

11:25, 12.06.2023

На Донеччині ЗСУ потрохи, але впевнено витісняють російських зайд.

На Бахмутському напрямку Сили оборони впродовж доби пройшли на флангах до 700 метрів, посунувши російських загарбників.

 

Як інформує УМ, про це 12 червня в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

 

«Тут (на Бахмутському напрямку – УМ.) продовжуються позиційні бої. Ворог намагається, але безрезультатно, також пробувати контратакувати. За цю добу відбулося загалом три боєзіткнення на цьому напрямку, 249 разів ворог бив по наших позиціях різними типами артилерії, 2 авіанальоти здійснив. Ми в свою чергу продовжували контратакувати там, де були можливості, і на флангах пройшли від 250 до 700 метрів, посунувши ворога», - підкреслив речник.

 

При цьому, за його словами, українські військові знищили 66 російських загарбників, ще 86 поранили, трьох взяли в полон.

 

«Також було знищено дві бойові машини піхоти ворога, дві бойові машини десанту, БТР, два самохідних міномети «Нона», гаубиця Д-30, протитанковий ракетний комплекс і польовий склад з боєприпасами», - повідомив речник.

 

Череватий додав, що українські військові намагаються перемагати майстерністю сили противника, що переважають.

 

Зауважимо,щоукраїнські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 12 червня 2023 року ліквідували близько 216 180 російських загарбників, з них 540 - за минулу добу.

 

Як повідомляла УМ, Сторожеве на Донеччині звільнили морпіхи: знищили близько 50 росіян, чотирьох взяли в полон.