Остін оцінив бойові потужності ЗСУ перед контрнаступом

19:11, 21.04.2023

Ллойд Остін переконаний, що українські військові мають усе необхідне для успішного контрнаступу (Фото з відкритих джерел)

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що під час 11-го засідання формату «Рамштайн» він оцінив ситуацію у ЗСУ і може сказати, що українська армія має усі необхідні можливості для досягнення успіху під час контрнаступу.

 

У свою чергу міжнародні партнери продовжуватимуть надавати військову допомогу українцям для підтримання під час їхньої оборони своєї землі. 

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив у п’ятницю за результатами зустрічі в Німеччині Контактної групи з питань оборони України.

 

«Ми почули від моїх колег і європейського командування США про досягнення прогресу у нарощуванні бойової могутності України – в той час, як Україна готується відтіснити позиції російських загарбників», - зауважив глава Пентагону.

 

Нагадаємо, учасники Рамштайн-11 обговорили три ключові питання: протиповітряну оборону, боєприпаси та засоби підтримки.
 

Як повідомляла УМ, Україна абсолютно єдина зі США у підготовці контрнаступу, незважаючи на витік секретних документів. Київ упевнений, що переможе російську навалу у цій війні та звільнить захоплені росіянами території.