Пішов на дно: після навчань командувача Тихоокеанського флоту рф відправили у відставку

12:23, 20.04.2023

Тихоокеанський адмірал Сергія Авакянца чимось невгодив перевіряючим.

У росії адмірала Сергія Авакянца (командувача Тихоокеанського флоту) відправили у відставку менше ніж за тиждень після оголошення раптової перевірки боєздатності флоту.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання The Moscow Times.

 

Віцепрем’єр, повноважний представник президента рф в Далекосхідному федеральному окрузі Юрій Трутнєв сказав, що Авакянца перевели на нову посаду — очільника штабу, який займається центрами військово-спортивної підготовки та патріотичного виховання.

 

Нагадаємо, що 14 квітня, міністр оборони рф сергій шойгу оголосив несподівану перевірку ТОФ. Після цього президент рф володимир путін на зустрічі із шойгу заявив, що збройні сили рф «пріоритетно» застосовуються на українському напрямі, але «завдання розвитку флоту ніхто не скасовував». Крім того путін нагадав, що флот може використовуватися у «конфліктах».

 

Медіа також нагадують, що до складу Тихоокеанського флоту рф входить 155-та окрема бригада морської піхоти, яка зазнала великих втрат після початку повномасштабної війни в Україні. Зокрема, під час невдалої спроби наступу на Вугледар у лютому 2023 року.

 

Як повідомляла УМ, після війни російський флагман «Москва» стане локацією для дайверів.