росіяни переглянуть плани цьогорічного захоплення Лівобережжя України – Генштаб ЗСУ

12:28, 13.04.2023

Колосальні втрати росіян на фронті змушують їх переглянути свої стратегічні плани.

Стратегічні цілі війни рф змушена переглянути, зокрема й щодо поетапного захоплення всього Лівобережжя України цього року.

 

Як інформує УМ, про це 13 квітня повідомив на брифінгу  заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

 

"Досвід і мужність наших захисників, вміле використання ними наданого партнерами озброєння призвело до скорочення військового потенціалу РФ. А це майже напевно змусить агресора вкотре переглянути стратегічні цілі війни, зокрема й щодо поетапного захоплення всього Лівобережжя України в поточному році.

 

Прогнозується, що у весняно-літній період цього року ворог нарощуватиме кількісний і якісний показники з'єднань і військових частин російських військ, які ведуть війну на території України", - сказав Громов.

 

У Генштабі також зазначили, що, за прогнозами, ворог продовжить формувати стратегічні резерви та перекидати їх до кордонів з Україною.

 

За інформацією українських сил, Кремль продовжить проведення прихованої мобілізації населення, при цьому в пріоритеті - люди з найбільш "депресивних районів" країни.

 

"Для збільшення чисельності військових контрактної служби ворог анонсував призов у понад 400 тис. осіб. Водночас заплановано призов на строкову службу 147 тис. осіб", - сказав Громов.

 

У Генштабі наголосили, що хоча росіяни не хочуть їхати воювати в Україну, не варто недооцінювати мобілізаційні можливості ворога.

 

"Попри значний мобілізаційний ресурс, РФ здатна повністю забезпечити свої Збройні сили особовим складом для ведення тривалої води на виснаження", - заявив Громов.

 

Як повідомляла УМ, у Генштабі ЗСУ констатували, що за рік рф випустила майже п’ять тисяч ракет по Україні.