Військомати не займатимуться підготовкою та веденням територіальної оборони

09:24, 08.04.2023

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки не відповідатимуть за формування тероборони

Уряд ухвалив рішення, яким зняв з військоматів обов’язки з підготовки та ведення територіальної оборони та уточнив завдання стосовно мобілізації.

 

Як інформує Україна молода, рішення було ухвалене Кабінетом міністрів  7 квітня, внесено відповідні зміни до положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

 

За словами представника Кабінету міністрів у Верховній Раді Тараса Мельничука, уточнено завдання щодо проведення заходів стосовно оповіщення та призову громадян на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву) та на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, відповідно до порядку мобілізаційного розгортання, визначеного Міністерством оборони України та Генеральним штабом ЗСУ, а також на військову службу за призовом осіб офіцерського складу.

 

В чому полягає уточнення представник уряду не уточнив.

 

Як повідомляла УМ, у парламентському комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки хочуть удосконалити процедуру проведення мобілізації в Україні.