У Києві запустили першу роботизовану лінію по сортуванню посилок в Укрпошті, фото

11:17, 05.04.2023

Урочистий момент запуску унікальної поштової сортувальної лінії у Києві. (Фото: Фейсбук Igor Smelyansky - Ігор Смілянський)

Першу автоматичну (роботизовану) лінію сортування посилок запустила «Укрпошта». Вона дозволить збільшити обробку дрібних посилок: з 400 штук на годину до восьми тисяч.

 

Як інформує УМ, про це 5 квітня повідомив гендиректор компанії Ігор Смілянський у Фейсбуці.

 

Лише одна смуга може сортувати 150 тисяч посилок на добу — це у 8 разів більше, ніж працівники вручну обробляли раніше. Цього року планують встановити ще щонайменше 4—5 нових ліній, а план на першу половину 2024 року — повністю перейти на автоматизований режим сортування по всій країні.

 

«Під час війни цей проект загальмував, бо відомі міжнародні компанії не були готові постачати в Україну. І це добре ;)) Бо є привід пишатися тим, що ця cортувальна смуга створена руками українських розробників - UISLabs, а більше 90% її складових виготовлено на 10 різних промислових підприємствах України (включно з металом з Азовсталі). Дякуємо нашим партнерам!

 

 

Усі інвестиції в наш розвиток завжди повертаються до нас вашою довірою та вибором :)) Тому, сподіваюсь, що зовсім скоро ми будемо чути замість «ну чого ж так довго», «а Укрпошта досить непогано доставляє, а ціни - вогонь»», - додав у повідомлені головний поштар України.

 

У червні 2022 року «Укрпошта» відкривала свій магазин на Amazon, там можна буде придбати марки.

 

 

Як повідомляла УМ, марку із солістом гурту Kalush Orchestra презентувала «Укрпошта».