Військовополонених українських бійців рашисти заморили голодом – журналіст Гармаш

10:09, 13.03.2023

Цьому звільненому українському захиснику пощастило, але далеко не всі наші бійці повертаються додому...

Два місяці рашисти тримали в підвалі без їжі кількох захоплених в полон українських воїнів.

 

Як інформує УМ, про це розповів журналіст Сергій Гармаш у Фейсбуці.

 

«Хлопця (Олексія) привезли до лікарні, недалеко від лінії фронту. Такого я ще не бачив. За винятком радянської кінохроніки про звільнення Освенцима. Максимально виснажений. Просто живий скелет. Наші відбили ворожу позицію і знайшли його. Боєць Збройних Сил України два місяці перебував у полоні, у підвалі. Їх не годували. Якби не один російський солдат, який з жалю поділився з ним своїм пайком, помер би від голоду. Він пив антифриз через спрагу. Отруєння додалося до виснаження. Коли ми в лікарні його помили перед реанімацією, він буквально замерз», - пише Гармаш

 

За його словами, кілька побратимів цього воїна померли в полоні через поранення та голод.

 

«Олексію пощастило. Його звільнили. "Мені дали компот", - увесь час повторював він, посміхаючись. "Компотик" був мрією у двомісячному голоді та холодному підвалі. Збираючи речі для евакуації, побачив документи та фото. 27 років. Гарний хлопчик з чудовою дівчиною. Він попросив мене не публікувати його фото, поки він не подзвонить мамі Оскільки його доставили в іншу лікарню, я не знаю, дзвонив він чи ні, тому я нічого не публікую. І навряд чи такі фото є етичними для публічного перегляду. Це скоріше для майбутнього Гааги...»! - розповів журналіст.

 

Також журналіст задає риторичне питання до росіян: навіщо тримати людей в підвалі, без їжі та води, якщо ними взагалі не користуватися?

 

« Вони в цій державі марні, ні для роботи, ні для чого іншого. Але їх можна було обміняти на своїх. Врятуйте своє життя. Адже ваші матері теж чекають синів... У чому сенс? Це якийсь дикий експеримент? Просто група садизму? "Росію розумом не зрозуміти...», - резюмує Гармаш.

 

Як повідомляла УМ, Обмін полоненими: Україна повернула 130 захисників і захисниць.