Російське тестування: ракети рф залетіли в повітряний простір країни НАТО

12:18, 10.02.2023

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Дві російські крилаті ракети "Калібр" під час масованого удару по Україні 10 лютого здійснили перетин повітряного простору Румунії.

 

Як інформує УМ, про це 10 лютого повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Facebook.

 

«10 лютого о 10:18 двома російськими крилатими ракетами "Калібр" здійснено перетин державного кордону України з Республікою Молдова.

 

Орієнтовно о 10:33 ці ракети здійснили перетин повітряного простору Румунії. Після чого зазначена повітряна ціль знову зайшла у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав. Наразі ведеться її супроводження та заходи щодо знищення.

 

Ракета була запущена з акваторії Чорного моря», - написав Залужний.

 

У свою чергу речник Повітряних сил Юрій Ігнат наголосив, що Повітряні сили мали змогу збити ці ворожі ракети, але розуміли ризики і загрози населенню іноземної держави, тому цього не зробили одразу.

 

Він додав, що росія не вперше влаштовує провокації із порушенням повітряного простору іноземних держав. Зокрема раніше це було зафіксовано в Молдові.

 

Нагадаємо, що вранці 10 лютого по всій території України оголосили повітряну тривогу.

 

Начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що росія підняла в повітря стратегічні бомбардувальники Ту-95, які можуть нести на борту крилаті ракети, і що є велика загроза ракетного удару.

 

ОК "Південь" повідомило, що окупанти вивели в Чорне море 3 ракетоносії, на яких може бути до 20 ракет "Калібр".

 

Як повідомляла УМ, в Харкові, Хмельницькому, Житомирі потужні вибухи, в Києві та на Полтавщині – працює ППО.