Горох заблокував Босфор: Вантажне судно з України сіло на мілину в протоці

10:33, 16.01.2023

Балкер MKK1 під прапором Палау, який перевозить зерно в рамках Чорноморської зернової ініціативи ООН, сів на мілину в протоці Босфор у Стамбулі, Туреччина, 16 січня 2023 року. (Фото: REUTERS/Yoruk Isik)

У Босфорі сіло на мілину вантажне судно MKK1 з українським горохом, що прямувало з України до Туреччини – через це у протоці зупинився рух кораблів в обох напрямках.

 

Як інформує УМ, про це 16 січня повідомило агентство Reuters.

 

Судно із 13 тисячами тонн гороху на борту сіло на мілину біля берегової лінії на азіатському боці Босфору в Стамбулі. На допомогу MKK1 направили кілька кораблів, зокрема буксири.

 

Спільний координаційний центр у Стамбулі повідомив, що судно йшло з українського порту «Південний» до турецького середземноморського порту Мерсін.

 

За даними агентства Anadolu, у результаті інциденту загиблих та поранених не було. Губернатор Стамбула заявив, що причиною аварії стала поломка керма.

 

9 січня у північній частині Суецького каналу поблизу єгипетського міста Ель-Кантара сіло на мілину вантажне судно MV Glory. Воно перевозило кукурудзу з України до Китаю.

 

Як повідомляла УМ, десятки суден стоять в черзі у Туреччині для проходу інспекції «зернового коридору».