ЗСУ просунулися до Кремінної за тиждень на 2 км – Генштаб

13:01, 29.12.2022

ЗСУ близькі до звільнення Кремінної, це «ворота» у промислові центри Донбасу.

 

За минулий тиждень українські захисники просунулися на 2,5 км у напрямку міста Кремінна у Луганської області.

 

Як інформує УМ, про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу 29 грудня.

 

«Наші воїни продовжують наступальні дії в районі міста Кремінна. Протягом тижня захисники України просунулися до 2,5 км в напрямку зазначеного населеного пункту".

 

Деталі: Він додав, що поряд цим серед офіцерського складу другого армійського корпусу РФ, який дислокується у Луганську, ходить інформація про "поступову підготовку оборонних рубежів навколо Луганська», - заявив Громов.

 

За інформацією Генштабу, росіяни зазначають: якщо ЗСУ прорвуть оборонні рубежі на рівні "Сватове – Кремінна" і відповідно бойові дії перенесуться до Луганська, то значна частина підрозділів окупантів – особливо мобілізовані – планують здаватися у полон.

 

Нагадаємо, що  дещо раніше голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що біля міста Кремінна відбуваються запеклі бої, росіяни стягують тули багато сил і засобів, намагаючись втримати місто, але деокупація цього населеного пункту може бути вже на початку 2023 року.

 

Як повідомляла УМ, біля Кремінної війська рф окопуються, російські цивільні працівники втекли з міста.