Дипломат Андрій Мельник закликав надати ЗСУ західні винищувачі та кораблі

16:50, 26.12.2022

Андрій Мельник заявив, що для перемоги над ворогом зенітних систем Patriot від США недостатньо, потрібно ще більше зброї (Фото з відкритих джерел)

Експосол України в Німеччині, а нині заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник заявив, що Збройним силам України для боротьби з російським агресором необхідно надати західні винищувачі та кораблі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє freezmi.io 

 

Після обіцянки поставки зенітних систем Patriot від США заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник закликає передати Україні західні винищувачі та військові кораблі на додаток до танків для боротьби з російськими окупантами.

 

Україна дуже вдячна США за нові сміливі кроки, сказав Мельник. Проте він відмітив, що для швидкої перемоги цього недостатньо.

 

«Але ясно, що ще дуже багато табу, які доведеться порушити. Нам потрібні західні танки, винищувачі, військові кораблі, реактивні системи залпового вогню, боєприпаси. Інакше ця війна затягнеться та принесе Україні ще більше страждань, смертей та руйнувань», — зазначив дипломат.

 

Як повідомляла УМ, під час візиту Зеленського в США офіційно було підтверджено надання Україні комплексу Patriot.