У Енгельсі атаковано військовий аеродром

11:24, 26.12.2022

Супутниковий знімок аеродрому в Енгельсі, 4 грудня 2022 року

Загибель трьох військовослужбовців під час вибухів на військовому аеродромі «Енгельс» у Саратовській області 26 грулня підтвердило Міноборони росії.

 

Як інформує УМ, про це повідомив 26 грудня ТГ-канал телеканалу «звезда» міноборони рф.

 

«Троє російських військових отримали смертельні поранення через падіння уламків БЛА», - йдеться у повідомленні.

 

російське відомство заявляє, що російські «засоби ППО збили на малій висоті під час підльоту до військового аеродрому «Енгельс» у Саратовській області український безпілотний літальний апарат». Також ідеться про те, що нібито літаки на аеродромі не пошкоджені.

 

У ніч проти 26 грудня на стратегічному військовому аеродромі в російському Енгельсі пролунали вибухи.

 

Саме з цього аеродрому здійснюються всі масовані ракетні атаки росіян на Україну. Тут базується російська стратегічна авіація – бомбардувальники Ту-95 та Ту-160.

 

У свою чергу Речник Повітряних сил України Юрій Ігнат заявив, що вибухи на російському військовому аеродромі "Енгельс" – це наслідки російської агресії.  

 

"Безумовно, це наслідки російської агресії. Це чергова "бавовна", яку ми вже звикли чути. Це наслідки того, що Росія творить на нашій землі. Якщо росіяни думали, що їх в тилу глибокому війна не торкнеться, то вони помилялися. Такі речі відбуваються усе частіше, і сподіваємось, що це Україні буде тільки на руку", - зазначив він.

 

Так, за його словами, за декілька днів з'являться супутникові знімки з аеродрому, тому можна буде оцінити реальні наслідки вибухів.

 

Як повідомляла УМ, в російському місті Курськ сталася пожежа на аеродромі.