В уряді Польщі назвали основні наративи російської пропаганди

19:30, 24.12.2022

Кремлівську пропаганду в антипольському напрямку активно підтримує Білорусь.

Уповноважений уряду Польщі з питань безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарин  заявив, що Москва провадить пропаганду, представляючи Польщу як потенційного агресора щодо сусідніх країн, поєднуючи її з кампанією рф проти Президента України Володимира Зеленського.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє  Onet.pl.

 

«росія продовжує наголошувати на тезі «продажу України» Польщі Президентом (України) в обмін на гарантії особистої безпеки після програної війни»,- підкреслив уповноважений польського уряду.

 

За його словами, обидва наративи постійно повторюють російські політики. Зокрема, заступник голови комісії у закордонних справах ради федерації рф Володимир Джабаров погрожував Польщі «четвертим поділом» (перші три мали місце в 1772, 1793,1795 роках), якщо Варшава «проводитиме агресивну політику» щодо сусідів і нібито зазіхатиме на українську територію.

 

У подібному тоні, зазначив Жарин, висловлюється речниця МЗС рф марія захарова, яка поширює брехливу інформацію про те, що Польща «вже розпочала тактичну підготовку до анексії Західної України».

 

Жарин підкреслив, що кремлівську пропаганду в антипольському напрямку активно підтримує білорусь.

 

Як відомо, віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук висловила переконання, що Польща може стати економічним хабом для України.

 

Як повідомляла УМ, прем‘єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій завив, якщо Київ зазнає поразки, то Росія спрямує свою агресію на Польщу, оскільки диктатор Володимир путін "показав свою нещадність".