США має намір виділити десятки мільярдів доларів Україні та союзникам по НАТО – Reuters

11:28, 20.12.2022

У законопроект включено 44,9 мільярда доларів на екстрену допомогу Україні та союзникам по НАТО та 40,6 мільярда доларів на допомогу громадам по всій країні, які відновлюються після стихійних лих та інших справ. (Фото: REUTERS/Loren Elliott)

У Конгресі США учасники переговорів представили законопроєкт про фінансування уряду на суму 1,7 трлн дол., з яких передбачається виділити 44,9 млрд дол. додаткової надзвичайної допомоги Україні та союзникам по НАТО.

 

Як інформує УМ, про це 20 грудня повідомило агентство Reuters.

 

Як зазначається, загальний обсяг фінансування, запропонований у законопроєкті, перевищує приблизно 1,5 трлн дол., виділених у попередньому році.

 

«До законопроєкту включено 44,9 млрд дол. США у вигляді додаткової надзвичайної допомоги Україні та союзникам по НАТО», – пише агентство.

 

Лідери Сенату та Палати представників США націлені ухвалити законопроєкт та відправити його президенту Джо Байдену до кінця тижня, щоб не допустити перебоїв у роботі уряду.

 

Протягом кількох місяців демократи та республіканці сперечалися про те, скільки грошей має бути витрачено на військові та невійськові програми, йдеться у повідомленні.

 

Невдача з ухваленням законопроєкту може призвести до часткового призупинення роботи уряду США в суботу напередодні Різдва, і, можливо, до багатомісячного протистояння після того, як республіканці візьмуть під контроль Палату представників 3 січня.

 

Учасники перегорів у Конгресі працювали протягом вихідних, щоб додати останні поправки у законопроєкт, який ще може бути змінений Палатою представників або Сенатом.

 

Нагадаємо, що президент США Джо Байден затвердив своїм підписом закон про короткострокове фінансування уряду, уникнувши таким чином «шатдауну» в країні в умовах не ухваленого досі державного бюджету на 2023 фінансовий рік.

 

Як повідомляла УМ, нову чотиримісячну програму для України схвалив МВФ.