Як пролонгувати кредит під час війни

00:03, 20.12.2022

оєнний стан не звільняє від обов'язків щодо сплати кредиту. (facebook.com/Finance.ua)

Через непрості обставини у країні, багато людей зазнали скорочень та залишилися без роботи. Тому не всі мають змогу виплачувати довоєнні борги. Пролонгація є однією з тих послуг, які може запропонувати фінансова організація — можливість довше розпоряджатися коштами та не отримувати повідомлення про прострочення та пені.

 

Подовження онлайн кредиту — це письмова угода між позичальником і кредитором, в якій вказується перенесення терміну погашення кредиту. По суті, позичальник використовує цю угоду для коригування графіка платежів за кредитом, коли він затримує платежі.

 

Як правило, продовження кредиту дозволяє пропустити певну кількість виплат, які будуть додані до кінця терміну кредиту. Це часто призводить до того, що кредитор продовжує термін погашення боргу кількість пропущених вами платежів. Однак ви повинні пам'ятати, що відсотки за кредитом продовжуватимуть накопичуватися навіть у період, коли ви припиняєте виплати. Воєнний стан не звільняє від обов'язків щодо сплати кредиту. Відсотки за користування кредитними коштами продовжують нараховуватися і після 24 лютого.

 

У яких випадках позичальник підписує угоду про пролонгацію

 

Клієнти банків та МФО звертаються до послуги пролонгування кредиту в екстрених ситуаціях:

 

●         тимчасові фінансові труднощі;

●         скорочення заробітної плати чи втрата роботи;

●         серйозні проблеми зі здоров'ям.

 

Вам потрібно буде показати кредитору, що ви готові та спроможні виплачувати кредит після початку відновлення платежів. Кредитори можуть вимагати, щоб ви мали історію своєчасних платежів. Перш ніж погодитися на продовження, обов'язково дізнайтесь, чи є якісь збори за цю послугу. Зрештою, рішення про продовження кредиту залишається на розсуд МФО або банку.

 

Як пролонгувати позику

 

Вимоги для отримання права на продовження можуть змінюватись в залежності від кредитора:

 

1.         Надайте докази того, що ваше скрутне фінансове становище не є постійним, і ви можете продовжувати виплачувати кредит.

 

2.         Принесіть підтвердження своєї кредитної історії, щоб спеціалісти могли знати, чи вчасно ви виплатили свої борги чи ні. По суті це основна умова для отримання продовження кредиту.

 

Як тільки ви зіткнулися з непростим фінансовим становищем, одразу повідомте про це до свого банку. Таким чином ви уникнете штрафів за прострочення.

 

Дізнавайтеся більше про особисті фінанси, онлайн кредитування та послуги на сайті https://finance.ua/ua/credits/online-f