«Мистецькі десанти»: у армії рф намагаються підняти бойовий дух

10:01, 18.12.2022

Британські специ переконані, що "мистецькі десанти" рф для військових навряд чи суттєво зменшать тривоги всередині російської армії.

У ідеї "мистецьких десантів" для російських військових, які воюють в Україні, британська розвідка вбачає продовження радянської традиці, та ставить під сумнів, що це відволіче їх від проблем.

 

Як інформує УМ, про це йдеться в огляді Міноборони Британії про війну в Україні за 18 грудня у Твіттері.

 

Розвідка нагадує, що минулого тижня Міноборони РФ заявило про заснування "фронту творчих бригад" для того, щоб піднімати моральний дух військових, до яких мають залучати оперних співаків, акторів, циркачів; перед тим росіян закликали передавати на фронт музичні інструменти.

 

"Військова музика та організація розваг для військових на передовій має тривалу традицію у багатьох арміях світу, але у росії тісно пов’язана з радянською концепцією ідеологічно-політичного виховання.

 

Низький моральний дух майже точно продовжує бути великою проблемою серед великої частки російських військ. Але солдатів турбують передусім великі втрати, проблеми з лідерством, оплатою, спорядженням, нерозуміння цілей війни. І "творчі бригади" навряд чи суттєво зменшать ці тривоги", - зазначають в огляді.

 

Як повідомляла УМ, Лепс, Міхалков, Корчевніков та інші пропагандисти потрапили до дев’ятого пакету санкцій ЄС.