КНДР таємно постачає артилерійські боєприпаси росії

10:52, 03.11.2022

США збирається застосувати проти КНДР санкціі за приховане постачання боєприпасів росії

Держдеп США заявив, що має інформацію про те, що КНДР приховано постачає артилерійські боєприпаси Москві, які росія використовує для війни з Україною. 

 

Проти Пхеньяна збираються застосувати нові санкції. У свою чергу, Пхеньян вдає, ніби боєприпаси передаються до країн Близького Сходу і Північної Африки.

 

Як інформує Україна молода, про це на брифінгу заявив речник Державеого департаменту США Нед Прайс. 

 

Він додав, що США збираються вжити нових санкцій проти КНДР, як було з Іраном за постачання росіянам БпЛА. 

 

У вересні американська газета New York Times із посиланням на розсекречені дані американської розвідки написала, що Росія купує мільйони артилерійських снарядів і ракет у Північної Кореї. 

 

Закупівля озброєння в КНДР, яка сама роками перебуває під санкціями, свідчить, що західні санкції обмежили ланцюжки постачання до Росії та змусили Кремль звертатися до держав-вигнанців. 

 

7 вересня в Білому домі заявили, що Росія потенційно може купувати у Північної Кореї мільйони боєприпасів, але жодних ознак того, що угода вже була укладена, немає.

 

Північна Корея заперечила звіт американської розвідки щодо постачань озброєння росії.

 

Пхеньян звинуватив Вашингтон у поширенні "чуток" проти його іміджу.

 

Як повідомляла УМ, за даними американської розвідки, Росія купує північнокорейську артилерію. Купівля Москвою мільйонів снарядів і ракет у Північної Кореї є ознакою того, що глобальні санкції перешкоджають постачанню російських військових.