Зеки-новобранці будуватимуть багатокілометрову «Лінію Вагнера» на Луганщині – розвідка Британії

10:12, 30.10.2022

Знімки із супутника показали, що наразі довжина "Лінії оборони вагнера" загарбників складає лише 1,6 км.

Британська розвідка вважає, що частину засуджених, яких набрали до ПВК Вагнера, спочатку залучать до будівництва оборонної «лінії Вагнера» на сході України.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у короткому зведенні, опублікованому в неділю 30 жовтня Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері.

 

Зазначається, що 27 жовтня 2022 року російський магнат євгеній пригожин опублікував в Інтернеті, очевидно, визнання звинувачення в тому, що його приватна військова компанія «Вагнер», змінила свої стандарти та вербувала російських засуджених, які страждають на серйозні захворювання, включаючи ВІЛ і гепатит С.

 

Роль групи Вагнера значно змінилася після вторгнення росії в Україну. Під час попередніх конфліктів він дотримувався відносно високих стандартів набору, багато хто з його членів раніше служили професійними російськими військовими.

 

«Прийом ув’язнених із серйозними медичними проблемами свідчить про підхід, який тепер надає пріоритет кількості, а не досвіду чи якості», - вважають у британській розвідці.

 

Нещодавно пригожин обговорював плани створити 200-кілометрову оборонну «лінію Вагнера» на сході України. Цей захід потребував би великої робочої сили.

 

«Існує реальна ймовірність того, що частину засуджених новобранців спочатку залучать до будівництва оборони», - вважають у розвідці Британії.

 

Як повідомляла УМ, 19 жовтня власник Wagner Group євген пригожин заявив в інтернеті, що його команда інженерів будує велику укріплену оборонну «лінію Вагнера» в окупованій росією Луганській області, і опублікував карту, на якій показано запланований масштаб проєкту. На знімках видно ділянку новозбудованої протитанкової оборони та системи окопів на південний схід від Кремінної Луганської області.