У Рамштайні почалася зустріч з оборонної підтримки України

11:25, 08.09.2022

Рамштайн-5 буде мати стратегічний підхід довгострокової військової допомоги, який вплине на структурні зміни в українській армії

У ФРН на американській військовій авіабазі «Рамштайн» (земля Райнланд-Пфальц) об 11 ранку за київським часом розпочалася чергова зустріч із питань оборонної підтримки України.

 

Про це повідомляє Україна молода.

 

В очній зустрічі контактної групи, яка проходить на запрошення міністра оборони США Ллойда Остіна, беруть участь представники близько 50 країн – глави оборонних відомств і високопоставлені військові.

 

Німеччина представлена міністром оборони Крістіне Ламбрехт.

 

Генеральний секретар НАТО також прибув на авіабазу.

 

Учасники зустрічі планують «обговорити триваючу кризу в Україні та різні проблеми безпеки, з якими стикаються союзники та партнери США», повідомили перед початком заходу в Командуванні збройних сил США в Європі.

 

Як повідомлялося, минулої неділі Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час візиту в Берлін попросив надати Києву бойові танки Leopard 2.

 

Німеччина вже поставила ЗСУ Panzerhaubitze 2000 і реактивні системи залпового вогню MARS-II та багато іншого озброєння. Втім, Берлін досі вагається з наданням своїх бойових танків.

 

Це вже третя зустріч контактної групи на авіабазі «Рамштайн», перша відбулася наприкінці квітня.

 

Як повідомляла УМ, США планують передати Україні пакет військової допомоги на $675 млн.