Україна заманює російські ракети дерев’яними HIMARSсами – WP

13:09, 30.08.2022

"Українські" HIMARS на фронті для росіян, як прищ на задниці. (Фото: The Washington Post)

Деревʼяні макети озброєння, зокрема HIMARS, використовують Збройні Сили України аби приманювати російські ракети.

 

Як інформує УМ, про це пише The Washington Post з посиланням на американських та українських посадовців.

 

«Приманки виготовлені з дерева, але їх неможливо відрізнити від артилерійської батареї через об’єктив російських безпілотників, які передають своє місцезнаходження ракетоносцям у Чорному морі», — пише видання.

 

Зазначається, що після кількох тижнів у польових умовах приманки витягли на себе щонайменше 10 крилатих ракет «Калібр». Цей успіх змусив Україну розширити виробництво копій для ширшого використання.

 

Видання пояснює, що саме знищенням українських приманок можна частково пояснити незвичайно «хвалькувату» оцінку росією бойових втрат, які вона нібито завдає Україні, «знищуючи» західну артилерію, зокрема ракетні системи HIMARS.

 

19 серпня Міністерство оборони США оголосило про новий пакет допомоги на $755 мільйонів. У ньому будуть боєприпаси для HIMARS, 16 гаубиць калібру 105 мм та 36 тисяч снарядів до них, 15 безпілотників ScanEagle, протилокаційні ракети HARM, 1 000 важких протитанкових ракет TOW та 1 000 протитанкових комплексів Javelin. Крім того, у Пентагоні повідомили, що США передадуть Україні зенітно-ракетні комплекси протиповітряної оборони NASAMS за два-три місяці.

 

Як повідомляла УМ, ЗСУ HIMARSами знищили практично всі великі мости Херсонщини.