ЗСУ змусять росіян відступити до зими - Подоляк

13:16, 27.08.2022

За словами Михайла Подоляка, наша армія має успіхи на усіх напрямках

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк завив, що станом на сьогодні, 27 серпня, бойові дії на території України перейшли до четвертої стадії. Наша армія має суттєві успіхи на всіх напрямках фронту.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.
 
Подоляк зауважив, що ЗСУ вдалося загальмувати просування ворога на Сході, незважаючи на те, що росіяни щодня роблять 40-50 тисяч пострілів з артилерії різного калібру.
 
«Війна перейшла в четверту стадію. Росія завезла в Україну максимальну кількість техніки та людей. Вони ведуть артилерійську війну, яку хочуть продовжити до зими»,— зазначив Подоляк.
 
Стосовно ситуації з контрнаступом наших військових на півдні, то за словами Подоляка, він прогресує. Військові  нищать логістику та управлінські позиції окупантів. 
 
«Мета – ускладнити їхнє постачання та змусити відступити до настання зими. Щоб здобути перевагу на полі бою, Україні потрібне сучасне озброєння, зокрема системи протиповітряної оборони, щодо яких українська влада звертається до урядів іноземних держав»,— наголосив він.
 
Нагадаємо, Михайло Подоляк заявив, що переговори з рф зараз не вигідні ні Україні, ні Європі. Радник голови Офісу Президента вважає, що рф продовжить свою агресію пізніше, якщо бойові дії припиняться зараз. 
 
Як повідомляла УМ, раніше Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко заявив, що Україна планує деокупувати Херсон та завершити активну фазу війни до кінця року.