У Києві планують скасувати зупинку транспорту під час повітряних тривог

15:02, 25.08.2022

Під час повітряної тривоги пасажирів більше не висаджуватимуть з транспорту

Постійна комісія Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами розглянула петицію про скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку комунального транспорту під час повітряних тривог. Петиція, автором якої є Олександр Гречко, набрала необхідну кількість голосів за тиждень.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє LB.ua, посилаючись на автора петиції.
 
Станом на 11:00 транспортна комісія Київради підтримала петицію про скасування рішення щодо зупинки громадського транспорту під час повітряної тривоги і передала її на розгляд меру міста.
 
«Крім того, що пасажирів висаджують по дорозі, а не біля укриттів, з першого серпня громадський транспорт простоював 21 годину. Це незручно киянам, та призведе до відтоку пасажирів з комунального транспорту на маршрутки, які не зупиняються під час тривог»,– розповів LB.ua співзасновник громадської ініціативи “Пасажири Києва” Олександр Гречко.
 
Як повідомляла УМ, 1 серпня Рада оборони міста Києва ухвалила рішенняу заборонити рух наземного транспорту під час повітряної тривоги. Окрім цього, пасажири повинні будуть висадитися з транспорту та перейти до найближчого укриття. Нові заходи стосуються, зокрема, і приватних перевізників.
 
Київська кільцева електричка здійснюватиме перевезення під час повітряних тривог.