Журналіст-колаборант з Херсону Шелестенко прислуговує окупаційним ЗМІ Криму

12:40, 31.07.2022

Колаборант Шелестенко ще й дякує кримській окупаційній владі за те, що вона нібито вивезла жителів Херсона в Крим. (Фото з відкритих джерел)

Кримські окупаційні ЗМІ використовують послуги херсонського журналіста-колаборанта Геннадія Шелестенка, який пише маячню про Україну та ЗСУ.

 

Так, газета «Крымские известия», яка до цього часу є органом кримського окупаційного парламенту так званого «госсовета»,  опублікувала замітку, як вони пишуть, «відомого херсонського журналіста Геннадія Шелестенко», однак з приміткою, що текст «підготував І. Долгополов». 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Служба інформації НСЖУ.

 

Виявляється Геннадій Шелестенко «відомий» ще й тим, що «отримавши громадянство Росії,  вирішив вирушити до Сімферополя». Тут він і попався в лапи російських місцевих пропагандистів.

 

Текст замітки включає пряму мову Геннадія Шелестенко, який нібито заявив, що «З початку військової операції жителів Херсона, природно, мали страх перед російськими військами. Цей страх культивував і розгойдував київський режим фейковими історіями про те, що росіяни всіх вбивають, гвалтують, грабують… Насправді ж, ще до приходу Російської армії, грабежами та вбивствами займалися саме тероборонівці, перші загони яких формувалися з представників націоналістів і радикалів з Західної України…»

 

У НСЖУ наголошують, що це вже неправда, оскільки тероборона, як відомо, формується з місцевих мешканців, а тому в Херсоні не могло бути «націоналістів і радикалів з Західної України».

 

Проте, Шелестенко продовжує, що «коли увійшли російські війська, агенти київського режиму намагалися влаштовувати мітинги, провокуючи військових на застосування бойової зброї проти мирного населення». А ще він нахвалює російські спецслужби, які нібито «виловили агентів Києва».

 

«Як бачимо, у автора все перевернуто з ніг на голову – сцени описані так, нібито не росіяни прийшли хазяйнувати та силою зброї завойовувати на українське місто Херсон, а  українці прийшли в якийсь там Тамбов, наприклад.

 

Автор не згадує про бої, які все ще точаться в регіоні, а відразу ж видає бажане за дійсне», - акцентують у Національній спілці журналістів України.

 

Шелестенко ще й нахабно бреше: мовляв, після того, як ЗСУ отримали закордонну артилерію та ракетні комплекси – нібито «б’ють вони не по військових, а по цивільних об’єктах, спальних районах, інфраструктурі, що забезпечує життєдіяльність міста».

 

Колаборант Шелестенко при цьому дякує кримській окупаційній владі за те, що вона організувала вивіз жителів Херсона в Крим, і сподівається, що скоро запустять поїзд, який буде дешевше – поїздом набагато дешевше – 300 гривень (450 руб.) проти 870 грн (1300 руб.) автобусом.

 

«Навіть в дрібницях чи то Шелестенко, чи то газета брешуть. Офіційний курс української валюти до російського рубля зараз становить 1:2, а не 1:1,5, як вони рахують», - додають у Спілці.

 

В кінці своєї маніпулятивної статті колишній херсонський «відомий журналіст» стверджує, що він і ще хтось з ним «чекаємо, коли ЗС РФ звільнять усю Україну».

 

«Чекайте – не дочекаєтесь, Україна сама себе звільнить і від російських терористів, і від своїх зрадників.

 

Нема в світі нічого бридкішого та огиднішого, ніж брехливий журналіст, який зрадив свою країну і перекинувся служити до ворога!..., - підсумували у НСЖУ. - …кримським писакам варто б пам’ятати, що «побудований за часів Радянського Союзу крейсер «Москва» пішов на дно він влучення скромної української ракети «Нептун», і якщо  треба буде, то такі ракети в Україні ще знайдуться. А різним шелестенкам треба вже зараз не вихваляти своїх же ворогів, а готуватися до суду за колабораціонізм і зраду батьківщини».

 

Як повідомляла «УМ», в тимчасово окупованому місті Волноваха загарбники видають пропагандистську «газету» і маскують її під «Наше слово».