ЗСУ пошкодили залізничний міст у Херсоні

15:35, 30.07.2022

ЗСУ «закрили» для рашистів залізничний міст у Херсоні

Збройні сили України позбавили окупантів можливості користуватися ще одним мостом у Херсоні, яким доставляли військову техніку. Після філігранних ударів ЗСУ рух залізничним мостом зупинився.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій ЗСУ. 
 
«Залізничний Антонівський міст - фсьо!  Шансів щоби вижити для орків,  навколо яких поступово звужується зашморг оточення стає все менше. Вам ніхто не пробачить тортури і знущань над полоненими, вбивств дітей і жінок, руйнування України в цілому!!!»— йдеться в повідомленні. 
 
На підтвердження своїх слів Центр стратегічних комунікацій ЗСУ опублікував знімок залізничного мосту.
 
На знімку зі супутника добре видно дірку в полотні. Для відступу в окупантів залишилася лише дамба Каховської ГЕС, втім і вона під вогневим контролем ЗСУ.
Раніше українські військові завдали удару по Антонівському мосту в Херсоні.
 
«Наші сили тримають під вогневим контролем стратегічно важливі логістичні і транспортні шляхи, які для ворога мають критичне значення, тому що це не дає йому можливості маневрів, не дає можливості підтягувати сили і боєприпаси. 
 
Те, що увага прикута до моста - цілком зрозуміло. Я зауважу, що ми цінуємо все, що є в нашій країні, навіть коли воно під окупантами. Ми не руйнуємо інфраструктуру, ми руйнуємо плани ворога. Робота нашої артилерії вона настільки делікатна і ювелірна, що вона більше спрямована на деморалізацію військ. Удари були, але вони були філігранні»,- повідомила керівниця пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.
 
Як повідомляла УМ, Антонівський міст — лише початок, наступним кроком стане знищення залізничної переправи.