Ткаченко: Новий закон про медіа – як ніколи на часі

12:56, 21.07.2022

Міністр культури повідомив, коли в Україні заборонять російські медіаресурси. (Фото: Фейсбук)

Прийняття Закону про медіа дозволить заборонити на території України всі телеканали та інші медіаресурси, які походять з росії.

 

Як інформує УМ, про це міністр культури та інформаційної політики України написав у Фейсбуці.

 

«Цей закон поставить заслін російській пропаганді на території України. Всі телеканали та інші медіа ресурси з походженням з держави-агресора будуть заборонені», – зазначив він.

 

Олександр Ткаченко розповів, що напередодні обговорював відповідність законопроєкту Європейським директивам із Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення, офісом віце-прем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної та керівництвом Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики.

 

В ефірі загальнонаціонального марафону 20 липня Ткаченко припустив, що законопроєкт можуть ухвалити до кінця літа поточного року.

 

Раніше низка громадських організацій, які працюють у сфері медіа, закликали владу відкрито обговорити, допрацювати й ухвалити нове законодавство про медіа.

 

Зазначимо, що для вступу до ЄС Україна має виконати низку вимог, серед них – ухвалення закону про ЗМІ.

 

Нагадаємо, що законопроєкт «Про медіа» №2693-д з 2019 року перебуває на розгляді в парламенті та очікує першого читання. Ще 14 липня 2020 року Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики розглянув проєкт та рекомендував ВРУ прийняти його за основу в першому читанні та врахувати надані Комітетом пропозиції.

 

Як повідомляла УМ, Нацрада анулювала всі телевізійні ліцензії «Медіа Групи Україна» Ахметова.