США підтримуватимуть Україну до перемоги над Росією — посол США Бріджит Брінк

17:59, 20.06.2022

Ми тут, щоб допомогти Україні здобути перемогу— Бріджит Брінк

Посол США Бріджит Брінк заявила, що Україна не зазнає поразки у війні, що розпочала росія. США підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно і прикладуть усі сили, щоб перемога була за нами.
 
Як інформує Україна молода, про це вона заявила в інтерв'ю "Голосу Америки". 
 
«Україна не зазнає поразки, і ми будемо продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Це дуже важливо для України і дійсно важливо для європейської безпеки. Це дійсно важливо і для Америки, тому що, як сказав президент Байден, те, що сталося, є обурливим з моральної точки зору, це неспровокований, невиправданий напад на суверенну країну»,- сказала посол.
 
Вона додала, що в інтересах Америки забезпечити мир і безпеку в Європі – це життєво важливо. 
 
«Так що наслідки дійсно виходять далеко за межі України. Ми всі прекрасно розуміємо, що поставлено на карту. Саме тому ми тут: щоб допомогти Україні здобути перемогу»,- заявила вона. 
 
«Ми не маємо дозволяти, щоб державні кордони змінювалися силою»,- висловила впевненість посол.
 
Стосовно ймовірних переговорів України і РФ, Брінк зазначила, що вибір часу та змісту переговорів буде на розсуд лише українців. Крім цього посол сказала, що США зацікавлені взяти участь у відбудові України. За її словами, у липні у Лугано відбудеться конференція, на якій обговорюватиметься це питання. 
 
«Я вірю, що мій уряд захоче підтримати Україну всіма можливими способами. Я думаю, ми також запропонуємо, щоб Україна взяла на себе провідну роль у визначенні того, як саме найкраще провести реконструкцію»,- сказала посол.
 
Як повідомляла УМ, глава  Пентагону Ллойд Остін заявив, що США та союзники готові забезпечити  Україну всім необхідним озброєнням  для перемоги над РФ.