Окупанти захопили Метьолкіно поблизу Сіверодонецька – Гайдай

10:17, 20.06.2022

Ворог тисне з усіх боків на підступах до Сіверодонецька. (Фото: Фейсбук Сергій Гайдай)

На Луганщині точаться бої в багатьох селищах навколо Сіверодонецька та Лисичанська. Наразі ЗСУ втратили контроль над Метьолкіним поблизу Сєвєродонецька.

 

Як інформує УМ, про це 20 червня повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Фейсбуці.

 

Війська рф посилили артилерійські та авіаційні обстріли. Потужно росіяни гатять по Сіверодонецькій промзоні та околицях міста.

 

Те саме відбувається в районах Тошківки та Устинівки, оскільки росіяни хочуть здійснити там прорив, і задля цього стягнули туди велику кількість техніки.

 

Війська рф продовжують використовувати «повзучу» тактику — Луганщину винищують з усієї можливою зброї.

 

Попри це триває «тиха» евакуація з Лисичанська силами працівників військових адміністрацій, поліцейських, рятувальників та волонтерів. З населених пунктів, де тривають активні бойові дії, людей вивозять військові на броньованій техніці.

 

 

Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що російські війська досягли незначних успіхів на околицях Сіверодонецька 18 червня, і, ймовірно, просунулися в Метьолкіному, але значною мірою зупинилися на інших напрямках наступу.

 

Сьогодні керівник військової адміністрації Сіверодонецька Олександр Стрюк розповів про ситуацію в місті станом на ранок 20 червня. В Сєвєродонецьку росіяни контролюють більшість житлових кварталів, жителів депортують цілими кварталами на контрольовану рф територію.

 

Як повідомляла УМ, в Луганській області триває боротьба за Сіверодонецьк, українська армія відбила штурми на кількох ділянках фронту, у Лисичанську загинули люди.