У Москві в день росії пройшла антивоєнна акція поблизу міноборони

12:35, 12.06.2022

На банері перер російським мінборонівським міністерством в москві лаконічно-багатозначний напис: «Сегодня не мой день». (Фото: Телеграм Novaya Gazeta. Europe)

Перед міністерством оборони рф у Москві 12 червня вивісили антивоєнний банер: «закривавлений» триколор із написом "Сьогодні не мій день".

 

Як інформує УМ, про це 12 червня повідомила «Новая газета Европа» в Телеграм.

 

Повідомляється, що анонімні московські художники розповсюдили заяву, в якій наголосили, що акція приурочена до Дня Росії.

 

Свято, яке також називають "Днем незалежності Росії", відзначається 12 червня, у день прийняття Декларації про державний суверенітет у 1990 році.

 

«Переможні зведення держтелеканалів, інфографіки опитувань з поправкою на "воєнний час" та результати референдумів під дулом автомата неминуче створюють лише поспіхом скроєну триколорову ілюзію нового русского мира, у якому кожен із нас його провідник.

 

Це хибна оптика. Нині просто не наш день. Наш день незалежності, який ми, безумовно, досить скоро відзначимо — стане днем ​​незалежності від імперських амбіцій», - сказано в петиції думаючих тверезо росіян.

 

Як повідомляла УМ, Едгарс Ринкевичс, голова МЗС Латвії побажав поразки росіянам у день росії.