Окупаційна влада Херсонщини присвоює приватний бізнес місцевих підприємців – СБУ

14:36, 05.06.2022

Окупаційна влада не гребує нічим й намагається добряче заробити за рахунок місцевих бізнесменів.

У місцевих підприємців Херсонщини окупаційна влада «віджимає» приватний бізнес. Загарбники хочуть привласнити регіональні АЗС, щоб на них продавати завезене з Криму пальне.

 

 Як інформує УМ, про це свідчить телефонна розмова між "гауляйтером" Генічеська Геннадієм Сиваком і так званим радником "голови" Криму Рустемом Німетуллаєвим, яку перехопити СБУ й оприлюднили 5 червня у Фейсбуці.

 

"...якщо можна буде працювати через заправки кинуті, сьогодні ж ніхто туди бензин не возить? Ні! Ну, за законами "спецоперації" можна користуватися ними. Ми завозимо, зливаємо, ось і продаємо", – пропонує Німетуллаєв.

 

Генічеський "гауляйтер" охоче погоджується з пропозицією, але переймається щоб "бабло з-під носа не забрали…", бо не хоче залишитись без додаткового "заробітку".

 

"Ну, треба ж персонал… Ти ж розумієш, у чому проблема?! Лавандос, як? Тобто мені потрібно організувати інкасацію, аудит, щоб вони нічого не крали…" – каже колаборант.

 

В СБУ зазначають, що ідеї "руського міра" розраховані хіба що на глядачів росТБ, а самих загарбників та їхніх пособників цікавлять лише гроші. І українські території їм потрібні, щоб грабувати країну у промислових масштабах.

 

Додамо, аби маскувати великі втрати військ РФ на війні в Україні, трупи росіян везуть невеликими партіями та виключно у нічний час.

 

Російські окупанти влаштовують провокації, жертвами яких можуть стати мирні жителі України. Так, окупант розповів про плани залишити у населеному пункті танк, начинений вибухівкою.

 

У ще одній перехопленій розмові окупанти визнають, що їхнє командування занижує втрати.

 

Як повідомляла УМ, російські окупанти змушують аграріїв Херсонщини продавати овочі в Крим за заниженими цінами.