Поставка гаубиць Zuzana затверджена контрактом між Словаччиною та Україною

11:12, 02.06.2022

Грізні словацькі гаубиці Zuzana 2 невдовзі працюватимуть на знищення російської орди в Україні. (Фото: Твіттер Jaro Nad)

Із українською стороною Словаччина підписала  контракт на поставку восьми самохідних гаубиць Zuzana 2 для протидії агресії рф.

 

Як інформує УМ, про це 2 червня повідомив очільник Міноборони Cловацької Республіки Ярослав Надь у Tвіттері.

 

«Радий підтвердити, що контракт на гаубиці Zuzana 2 для України був підписаний. Всього 8 одиниць буде поставлено Україні», - написав він.

 

Надь також подякував міністру оборони України Олексію Резнікову за участь у процесі перемовин.

 

Нагадаємо, що у вівторок 31 травня президент Словаччини Зузана Чапутова під час виступу у Верховній Раді заявила, що Словацька Республіка надасть Україні самохідні гаубиці Zuzana 2.

 

Уцей же день. вона відвідала зруйновані російськими військами Ірпінь та Бородянку.

 

Чапутова також зустрілась у Києві з президентом Володимиром Зеленським.

 

«Зузана підтвердила "Зузани" - саме під таким гаслом проходить візит  президентки Словацької Республіки Зузани Чапутової в Києві. А Зузани - це також словацькі 155-мм САУ. А ще особисте лобіювання статусу кандидата України в ЄС, оборонна підтримка, взаємодія в енергетичній сфері, можливий спільний прикордонно-митний контроль", - написав тоді заступник глави Офісу президента Андрій Сибіга  у Facebook.

 

Як повідомляла УМ, держсекретар США Ентоні Блінкен офіційно анонсував новий пакет безпекової допомоги для України від Вашингтону обсягом 700 млн доларів.