Байрактар для України: литовці за три дні зібрали 5 млн євро

14:55, 29.05.2022

Литовці за три дні зібрали необхідну суму для купівлі безпілотника для ЗСУ

Сотні литовців об’єдналися, щоб допомогти Україні у боротьбі з російським агресором. За три дні ними було зібрано 5 млн євро. Цієї суми достатньо, щоб придбати необхідний  «Байрактар» для українських воїнів. Ініціатором збору коштів на безпілотник став засновник литовського інтернет-мовника Laisves TV Андріус Тапінас.
 
Як інформує Україна молода, про це він повідомив уряд Литви у Твітері.
 
«Всього за 3,5 дні жителі Литви зібрали 5 мільйонів євро на покупку безпілотника Bayraktar для України в рамках краудфандингової ініціативи»,- йдеться у повідомленні литовського відомства.
 
За інформацією Reuters, литовці жертвували переважно невеликі суми, але небайдужих виявилося багато.
 
«Це перший випадок в історії, коли прості люди збирають гроші, щоб купити щось на зразок Bayraktar. Це безпрецедентно, це неймовірно»,- заявив посол України у Литві Петро Бешта.
 
Нагадаємо, що збір коштів на купівлю бойового безпілотника "Байрактар" турецького виробництва для України в Литві розпочалося 25 травня.
 
Як повідомляє УМ, понад 1,7 млн євро на безпілотник турецького виробництва Bayraktar зібрав литовський телеведучий Андріус для украінських захисників.Всього журналіст планує зібрати 5 мільйонів євро, щоб придбати безпілотник.