На Харківщині полонили 11 російських снайперів

16:15, 06.05.2022

Співробітники СБУ пліч-о-пліч із ЗСУ охороняють Україну до перемоги. (Фото СБУ)

Одинадцять снайперів рф, які обстрілювали українські позиції, узяли в полон співробітники  СБУ спільно з військовими на Харківщині.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Telegram-канал СБУ.
 
У повідомленні зазначається, що від початку розв’язаної Кремлем війни, СБУ ліквідувала понад 140 ворожих ДРГ і викрила 4 тисяч колаборантів.  Окрім того, у Хмельницькій області контррозвідка СБУ знешкодила ворожу ДРГ із трьох осіб, яка планувала диверсії в регіоні. 
 
У Житомирській області СБУ затримала агента спецслужб РФ, який збирав розвіддані щодо кількості та боєготовності літаків ЗСУ. 
 
До того ж у Сумській області на співпраці з ворогом викрито голову однієї з міських рад, його заступника та місцевого депутата. У Київській області затримали ще двох колаборантів, які сприяли "розквартируванню" агресорів і допомагали їм орієнтуватися на місцевості Бучанського району. 
 
Між тим очільник Київської ОВА Олександр Павлюк не відкидає йомовірності того, що військові РФ намагатимуться відновити наступ на Київ.  
 
«Ймовірність завжди лишається, тому що без захоплення столиці повної перемоги над Україною ніколи не буде. Тому, якщо у планах росії залишається повне знищення України, а це було завжди, і доки існуватиме РФ, серце України — Київ — буде під прицілом. Ми такі варіанти не відкидаємо, прораховуємо і готуємося до різних можливих сценаріїв дій супротивника», — зазначив Павлюк.  
 
У той же час представники України візьмуть участь у зустрічі начальників генеральних штабів НАТО, проведення якої заплановане на 19 травня.  На зустрічі будуть присутні представники України, Швеції та Фінляндії, а також країн-партнерів в Азійсько-тихоокеанському регіоні.
 
Як повідомляла УМ, СБУ знешкодила ворожу  ДРГ, яка готувалася  збити пасажирський літак і звинуватити в цьому українських військових та міжнародних постачальників зброї нашій країні.
 
Також було затримано російських військових, які намагались захопити Південноукраїнську АЕС.