На Херсонщині окупанти планують примусову мобілізацію місцевих на війну з Україною – Генштаб ЗСУ

09:16, 21.04.2022

Підбита техніка російських "визволителів". (Фото: Фейсбук Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської області російські окупанти хочуть примусово мобілізувати на війну проти України.

 

Як інформує УМ, про це 21 квітня повідомив Генштаб Збройних сил України у Facebook.

 

«У Херсонській області загарбники планують організувати примусову мобілізацію населення на війну з Україною. Одночасно окупанти поставили за мету повністю припинити гуманітарну підтримку області з боку української влади», – ідеться, зокрема, в повідомленні.

 

У Генштабі наголосили, що "продовжується терор населення".

 

«У селі Золота Балка Херсонської області представники російських окупаційних військ провели збори з місцевим населенням, де заявили про те, що "зелених коридорів" більше не буде, людям заборонили залишати населений пункт.

 

 Крім того, попередили, що у разі обстрілу їхніх позицій підрозділами Збройних сил України, російські загарбники розпочнуть обстріл населеного пункту. Окупанти продовжують обхід помешкань, проводять обшуки», – додали у відомстві.

 

Як повідомляла УМ, морпіхи 36-ї бригади і бійці «Азову», які спільно боронять територію «Азовсталі» у Маріуполі, врятували життя пів тисячі бойових побратимів із Держприкордонслужби і Нацполіції, які боронили порт міста і опинилися в оточенні.