Командування Повітряних сил ЗСУ «підкоригувало» заяву Пентагону щодо отримання Україною літаків

12:00, 20.04.2022

Запчастини до "пташок" Україна отримала, а ось самі літаки - ні. (Фото: Фейсбук Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force)

Командування повітряних сил Збройних сил Україні підтвердили, що отримали від союзників запчастини та комплектуючі для літаків - але не нові літаки.

 

Як інформує УМ, про це 20 квітня повідомили у пресслужбі командування Повітряних сил у Фейсбуці.

 

"Україна не отримувала нові літаки від партнерів! За сприяння уряду США Повітряні сили Збройних сил України отримали запчастини та комплектуючі, для відновлення та ремонту парку літальних апаратів, які є на озброєнні авіації повітряних Сил, що дозволить поставити до строю більше техніки", - йдеться у роз’ясненні.

 

Нагадаємо, 19 квітня у Пентагоні повідомили, що Україна отримала з інших країн допомогу, що дозволила збільшити кількість військових літаків на озброєнні ЗСУ.

 

"Я хочу сказати, не вдаючись у деталі щодо того, що надають інші країни, що вони (українці)  отримали додаткові платформи, а також деталі, щоб дозволить збільшити свій флот, розмір авіапарку. Я думаю, що на цьому варто зупинитися", – заявив Кірбі.

 

У відповіді на запитання журналіста речник уточнив, що в цьому випадку від словом "платформи", має на увазі "літаки", не надавши деталей щодо цієї передачі. "Вони (українці) вже отримали нові літаки та запчастини, щоби підняти у повітря більше літаків", - додав він.

 

Ці слова дали підстави вважати, що йдеться про передачу літаків.

 

Як повідомляла УМ, Норвегія вирішила передати Україні протиповітряні ракетні системи «Містраль».