Лондон надасть бронемашини Stormer, які збиватимуть ворожі літаки

15:15, 19.04.2022

Україна отримає чергову військову допомогу від Британії

Британський уряд передасть  українським військовим найкращі броньовані установки Stormer  для запуску ракет Starstreak для ефективної боротьби з ворогом.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє The Sun.
 
Установка Stormer HVM має восьмизарядну пускову установку на даху і має місце всередині для розміщення ще восьми ракет. Ці ракети здатні збивати літаки і гелікоптери ворога, які летять на низькій висоті.
 
Експерти називають їх «найкращим комплексом», надісланим будь-якою західною державою.
 
Міністерство оборони Британії продемонструвало українцям роботу машин на виставці в Солсбері-Плейн два тижні тому.
 
13-тонні високотехнологічні пускові установки, як очікується, можуть бути завантажені на транспортні літаки С-17 і відправлені на війну за кілька днів.
Їм потрібен лише екіпаж із трьох осіб – водій, командир і навідник.
 
Колишній командувач британськими військами в Афганістані Річард Кемп зазначив, що комбінація Stormer/ Starstreak завдасть армії Путіна великих збитків і посилить боєздатність України.
 
«Це надзвичайно ефективна, високомобільна бойова машина, яка завдасть серйозну шкоду будь-яким спробам авіації Путіна завдати удару з малої висоти»,– сказав військовий.
 
Stormers добре пересуваються навіть у вологих ґрунтах України.
 
У свою чергу Міністерство оборони Японії надасть Україні комплекти ядерного, біологічного та хімічного захисту, а також дрони, щоб допомогти Україні в умовах російської військової агресії.
 
Як інформує Україна молода, про це японське оборонне відомство повідомляє у Twitter.
 
«Міноборони Японії вирішило надати уряду України костюми NBC, маски NBC і дрони. Боротьба українців за свою країну все ще триває, тому Міноборони Японії буде і надалі надавати нашу максимальну підтримку. За Україну»,– йдеться у твіті.
 
Як повідомляла УМ, Великабританія у відповідь на військові злочини, скоєні російськими військами в Україні, оголосила  про нові санкції проти Росії— зокрема заборонить імпорт російського вугілля та нафти до кінця 2022 року. Також Британія заморозить активи найбільшого російського банку "Сбербанк".