Естонія передала українським воїнам екіпірування та летальну зброю

11:06, 06.04.2022

Уряд Естонії передав Україні черговий транш військової допомоги і закликав інші країни надати необхідне озброєння

Гаубиці, протитанкові міни, протитанкові ракети, безвідкатні протитанкові гармати, автоматичну зброю, боєприпаси, одноразові гранатомети та ручні гранати передав Україні уряд Естонії для захисту від російського вторгнення.


Як інформує Україна молода, це повідомило посольство Естонії в Україні своїй офіційній сторінці у Фейсбуці.


Також спільно з естонськими підприємцями, Збройними силами країни та державними установами вдалося зібрати військовим шоломи, бронежилети, засоби зв’язку, дрони, прилади нічного бачення, лазерні далекоміри, медичні товари та одяг хімзахисту.


“Щоб Україна залишалася вільною, потрібно ще більше. Естонія закликає всі європейські країни надати Україні необхідне озброєння, військову та гуманітарну допомогу, політичну підтримку, а також посилити санкції проти Росії та припинити прямо чи опосередковано підтримувати економіку РФ", - йдеться у повідомленні посольства.


Як відомо, Словаччина передасть Україні свою єдину систему протиповітряної оборони радянського виробництва С-300. Замість цієї системи Нідерланди та Німеччина на прохання НАТО поставлять Словаччині американські зенітні ракетні комплекси Patriot.


Чехія відправила в Україну кілька десятків танків Т-72 та бойових машин піхоти, щоб допомогти у захисті від нападу Росії.


Нагадаємо, Міноборони Німеччини ухвалило рішення схвалити постачання Україні із запасів колишньої НДР, які зараз знаходяться у Чехії.


Як повідомляла УМ, Єнс Столтенберг запевнив, що країни  НАТО й надалі продовжать забезпечувати Україну усією необхідною зброєю для захисту у вирішальних боях з російським агресором