Країни НАТО передадуть Україні зброю до вирішального наступу рф

19:34, 05.04.2022

Єнс Столтенберг запевнив, що країни НАТО й надалі продовжать забезпечувати Україну усією необхідною зброєю для захисту у вирішальних боях з російським агресором (Фото з відкритих джерел)

Наступальні дії  рф очікуються найближчими тижнями на сході та півдні України з метою захоплення всього Донбасу та створення шляху до окупованого Криму.  Країни НАТО продовжать надавати Україні оборонну допомогу для захисту від росії. 


Як інформує Україна молода, про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.


Серед нової допомоги буде протитанкове озброєння, системи протиповітряної оборони та інше обладнання. Розглянуть і можливість надання допомоги у сфері кібербезпеки, а також обладнання, яке допоможе Україні захиститись від хімічних та біологічних загроз.


Столтенберг зазначив, що Москва не відмовляється від своїх амбіцій в Україні. Хоча зараз відбувається значний відхід військ від Києва, однак це роблять лише для перегрупування та поповнення запасів, щоб перелаштуватися на східні регіони.


«Найближчими тижнями ми очікуємо подальшого наступу росії на сході та півдні України. Вони намагатимуться захопити весь Донбас і створити сухопутний міст до окупованого Криму. Тож це вирішальний етап війни», — сказав Столтенберг.


Як повідомляла УМ, генсек НАТО та представники  Білого дому вважають, що війна в Україні далека до свого завершення, і наступальні атаки російські  війська ще здійснюватимуть. Таку думку висловив керівник апарату Білого дому президента США Джо Байдена Рон Клейн та генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.